Ga naar de inhoud
Search
Close this search box.

Bent u klaar voor de Aanpassing code Postfilter?

Bent u klaar voor de Aanpassing code Postfilter?

Met ingang van morgen, 1 april 2021, is de Aanpassing code Postfilter van kracht. Deze aanpassing biedt afzenders van geadresseerde reclamepost duidelijke richtlijnen en is meer specifiek dan voorheen. Wie ongevraagde geadresseerde reclamepost verstuurt, is wettelijk verplicht om de registers van Postfilter en het Nationaal Overledenenregister te raadplegen. Via deze weg geven consumenten door welke post ze niet langer willen ontvangen.

Wanneer moet Postfilter worden geraadpleegd?

Bedrijven en organisaties die in Nederland ongevraagd geadresseerde reclamepost versturen, zijn verplicht om het meest recente Postfilter-register te gebruiken. Met de Postfilter-bestanden kunt u uw verzendlijsten ontdubbelen. Zo weet u zeker dat u de wensen van consumenten respecteert op het gebied van geadresseerde reclamepost.

Hoe kan Postfilter worden geraadpleegd?

Om Postfilter te gebruiken, heeft u een zakelijk account nodig. Deze vraagt u aan bij Postfilter voor bedrijven (https://bedrijven.postfilter.nl). Via uw account kunt u vervolgens de meest recente bestanden downloaden of een automatische bestandsuitwisseling opzetten.

Wat is er concreet veranderd? We zetten het graag voor u op de rij:

  • Voor ontvangers wordt het eenvoudiger om aan te geven welke post ze wel en niet willen ontvangen;
  • Vermelding van Postfilter op of in de reclame uiting is per 1 april 2021 verplicht;
  • De termijn voor behandeling van klachten is van twee naar vier weken gegaan. Dit geeft u meer tijd om de klacht te onderzoeken en adequaat te reageren richting de consument.
  • Afmelding kan zowel anoniem als met e-mailverificatie. De anonieme afmelding is twee jaar geldig en de afmelding middels e-mailverificatie zes jaar.

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op. We denken graag met u mee. Wilt u dat wij het Postfilter en het Nationaal Overledenenregister voor u raadplegen? Dat is uiteraard geen probleem en verzorgen we graag voor u.

Wilt u meer weten over de Aanpassing code Postfilter klik dan hier >>>

Aanpassing-code-Postfilter | Intermail

Contact opnemen

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze mensen staan altijd voor u klaar. We laten u graag zien waar Intermail het verschil maakt.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag direct een offerte aan!