Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Databeveiliging en wetgeving

Goede beveiliging

voorkomt een datalek!

Databeveiliging en wetgeving

In de digitale wereld van vandaag bevinden onze persoonsgegevens zich verspreid over talloze bestanden, zowel bij bedrijven als bij overheidsinstanties. Het is van cruciaal belang dat we erop kunnen vertrouwen dat deze gegevens veilig worden bewaard en beschermd.

Het risico van een datalek is angstaanjagend, aangezien dit kan leiden tot misbruik van onze gevoelige informatie, zoals in het verontrustende geval van identiteitsfraude. Gelukkig biedt De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) een wettelijk kader om datalekken te voorkomen en onze persoonsgegevens te beschermen.

Beveiligen persoonsgegevens

De AVG legt de verantwoordelijkheid op bedrijven en overheden om passende technische en organisatorische maatregelen te nemen om persoonsgegevens te beveiligen. Dit houdt in dat moderne technologie moet worden ingezet om gegevens te beschermen, maar ook dat organisaties zorgvuldig moeten omgaan met de toegang tot en het beheer van persoonsgegevens. Het is essentieel om te weten wie binnen de organisatie toegang heeft tot welke gegevens.

Het waarborgen van de beveiliging van persoonsgegevens moet niet alleen een eenmalige actie zijn, maar een voortdurend aandachtspunt binnen elke organisatie die persoonsgegevens verzamelt. Preventieve maatregelen moeten worden genomen, zodat de gegevens veilig blijven en onze privacy beschermd wordt.

Meldplicht datalekwet | Intermail

Rechten burgers persoonsgegevens

Het opslaan van persoonsgegevens vereist ook melding aan de Autoriteit Persoonsgegevens, een verplichting die geldt voor zowel organisaties uit het bedrijfsleven als overheidsinstanties. De AVG stelt niet alleen eisen aan hoe organisaties met persoonsgegevens moeten omgaan, maar definieert ook de rechten van burgers met betrekking tot hun gegevens.

Burgers hebben het recht om inzage te krijgen in welke gegevens de overheid over hen heeft verzameld, evenals het recht om onjuiste gegevens te corrigeren. Bovendien hebben ze het recht om te weten waarom bepaalde besluiten zijn genomen en kunnen ze bezwaar maken tegen het gebruik van hun gegevens.

Burgers hebben recht op:

  • Inzage: welke gegevens de overheid heeft of verzamelt
  • Correctie: mogelijkheid om onjuiste gegevens te laten aanpassen
  • Motivatie: recht om de reden van een besluit te horen
  • Verzet: het aanvechten van gebruik van gegevens

Overheidsorganisaties krijgen alleen inzage in de gegevens die zij nodig hebben om hun taak uit te voeren.

Databeveiliging en de naleving wet- en regelgeving

Bij Intermail BV begrijpen we het belang van databeveiliging en de naleving van wet- en regelgeving. Onze geavanceerde technologieën en toegewijd team zorgen ervoor dat jouw gegevens veilig worden behandeld. Vertrouw op onze expertise en best-in-class aanpak om ervoor te zorgen dat jouw persoonsgegevens altijd beschermd zijn. Neem vandaag nog contact met ons op voor een veilige en betrouwbare samenwerking.

Contact opnemen

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze mensen staan altijd voor u klaar. We laten u graag zien waar Intermail het verschil maakt.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag direct een offerte aan!