Ga naar de inhoud
Search
Close this search box.

Milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen

Onze biofolies worden geproduceerd met behulp van duurzame grondstoffen

Bij Intermail hechten we waarde aan het milieu en daarom hebben wij in ons assortiment diverse milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen opgenomen, zoals biofolies en paperwrap. Ook onze klanten kiezen steeds vaker voor duurzame verpakkingsmaterialen. Deze innovatieve oplossingen zorgen niet alleen voor een betere wereld, maar met hun unieke eigenschappen doen ze ook zeker niet onder voor de traditionele verpakkingsmaterialen.

Soorten verpakkingsmateriaal

Folies

Onze biofolies worden geproduceerd met behulp van duurzame grondstoffen, waardoor ze een milieuvriendelijk alternatief vormen voor de traditionele verpakkingsmaterialen.

Folies voor verzending kunnen worden onderverdeeld in drie groepen:

  • Biofolie wel composteerbaar, geproduceerd uit organisch materiaal, zoals maïs (PLA genoemd). Afhankelijk van de productie kunnen deze biofolies heel goed de eigenschappen van de traditionele plasticfolies imiteren. Daarnaast zijn deze biofolies te herkennen aan het kiemplantlogo, dit betekent dat de verpakking biologisch afbreekbaar is in professionele composteerinstallaties.
  • Biofolie niet composteerbaar, deels geproduceerd uit organisch materiaal, zoals suikerriet. Te herkennen aan het OK biobased keurmerk van TÜV Austria, de vier sterren geven aan dat het materiaal gemaakt is uit minimaal 80% hernieuwbare grondstoffen. Hierdoor is dit type biofolie recyclebaar.
  • Plasticfolies geproduceerd uit niet hernieuwbare bronnen, denk hierbij aan fossiele brandstoffen zoals olie. Ook kan dit een combinatie zijn van gerecycled materiaal en nieuw plastic. Dit type folie is ons standaard folie genaamd PCR 50%, dit folie bestaat voor 50% uit gerecycled plastic en is na gebruik weer recyclebaar.

Deze plasticfolies en innovatieve biofolies hebben diverse eigenschappen, daarom werken wij graag met u samen om een folie te vinden die voldoet aan uw specifieke wensen.

Paperwrap

Naast biofolie bieden we paperwrap aan, een duurzaam alternatief met unieke eigenschappen. Paperwrap is volledig recyclebaar, omdat het gemaakt is van papier. Hierdoor is paperwrap erg geschikt voor het bedrukken van logo’s en unieke teksten die de merkidentiteit versterken met een luxe presentatie. Uniek aan paperwrap is de mogelijkheid om privacygevoelige gegevens op een veilige manier te verzamelen en te versturen via de QR-code functionaliteit. Daarnaast is paperwrap een uitstekend alternatief voor lange opslag, omdat het zijn kwaliteit behoud, terwijl biofolies ongeveer twee jaar meegaan. Start vandaag nog met de recyclebare paperwrap verpakkingen om een positieve bijdrage leveren aan het klimaat.

Biofolie mais | Intermail

Composteerbaar of recyclebaar verpakkingsmateriaal

Composteerbaar verpakkingsmateriaal

Voor een bewuste keuze is het ook van belang te begrijpen wat composteerbaarheid inhoudt. Composteerbare biofolies zijn vandaag de dag nog niet geschikt om zelf te composteren in uw achtertuin. Materialen zijn composteerbaar als ze onder gecontroleerde omstandigheden biologisch afbreekbaar zijn, waarbij specifieke eisen worden gesteld aan temperatuur, luchtvochtigheid, duur en het restproduct (compost).

In Nederland mogen producten die voldoen aan de norm EN 13432, het kiemplantlogo dragen. Producten met het kiemplantlogo mogen met het restafval worden afgevoerd. Consumenten herkennen composteerbaar materiaal aan dit logo.

Recyclebaar verpakkingsmateriaal

Inmiddels is de term recyclebaar voor iedereen bekend. Toch zit er wel degelijk verschil in recyclebare verpakkingsmaterialen. Folie van fossiele brandstoffen is recyclebaar, maar biofolie en paperwrap zijn ook recyclebaar. Het verschil zit in de samenstelling van het verpakkingsmateriaal. Om biofolie te herkennen wordt gebruik gemaakt van het Voor biofolie wordt hiervoor gebruik gemaakt van het TÜV Austria sterren logo. Dit logo geeft aan hoeveel procent van het materiaal geproduceerd is uit hernieuwbare materialen. Op onze biofolie staat het logo met 4 sterren, dat betekent dat het materiaal voor minimaal 80% geproduceerd is uit hernieuwbare grondstoffen.

Suikerriet folie | Intermail

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij nodigen u van harte uit om te ontdekken hoe ook uw onderneming kan profiteren van het gebruik van deze duurzame verpakkingsmaterialen. Het inzetten van deze biofolies en paperwrap gaat niet alleen gepaard met tastbare voordelen voor uw bedrijf, maar draagt tevens bij aan de overkoepelende principes van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), een kernaspect dat voor steeds meer bedrijven van essentieel belang wordt.

Door bewust te kiezen voor milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen, geeft uw bedrijf niet alleen blijk van een toewijding aan duurzaamheid, maar neemt ook een proactieve rol in het verminderen van de ecologische impact van verpakkingspraktijken. Deze positieve keuze draagt niet alleen bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen, maar heeft ook een positieve invloed op uw bedrijfsimago en reputatie, omdat steeds meer consumenten waarde hechten aan bedrijven die actief streven naar duurzamere praktijken. Kortom, de overstap naar deze duurzame folies is niet alleen een investering in een groenere toekomst, maar ook in het succes en de duurzame groei van uw onderneming.

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de milieuvriendelijke verpakkingsmogelijkheden, zodat we samen de beste oplossing voor uw bedrijf kunnen vinden.

Contact opnemen

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze mensen staan altijd voor u klaar. We laten u graag zien waar Intermail het verschil maakt.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag direct een offerte aan!