Ga naar de inhoud
Search
Close this search box.

BIOFolie VAN PLA

Biofolies geproduceerd uit polymelkzuur

Milieuvriendelijke folies: duurzaamheid in verzending en verpakking

Bij Intermail maken we gebruik van innovatieve biofolies. Deze milieuvriendelijke biofolie is niet alleen transparant en flexibel, maar ook volledig composteerbaar, waardoor het een uitstekende keuze is voor duurzame verzending en verpakking. Om aan te tonen dat ook uw bedrijf milieubewust handelt, is onze folie bedrukt met het herkenbare kiemplant-logo, inclusief een uniek certificaatnummer.

Gecertificeerde composteerbare materialen

Intermail biedt glanzende en heldere biofolies die niet alleen verzegelbaar en bedrukbaar zijn, maar ook zijn gemaakt van gecertificeerde composteerbare materialen. Onze folies zijn zelfs gecertificeerd voor OK Home Compost, waardoor ze een uitstekend alternatief zijn voor traditionele, minder milieuvriendelijke folies.

Folie op basis van melkzuur

Naast onze biofolies werken we dus ook met folie op basis van melkzuur, gewonnen uit plantaardige suikers via fermentatie. Deze glasheldere en knisperende folies worden vaak vervaardigd uit maïs. De ‘maïs’-folie is uitermate geschikt voor luxere magazines, dankzij de hoge glans en glossy uitstraling.

Folie uit zetmeel en mais | Intermail

Biologisch afbreekbare folies voor een groenere toekomst

Onze biofolies zijn volledig biologisch afbreekbaar in industriële composteringsinstallaties en kunnen zonder zorgen bij het GFT-afval worden gedaan. De productie van deze folies bespaart maar liefst 30% – 50% energie in vergelijking met traditionele folies, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor het milieu.

Voordelen van composteerbare folies:

  • Biologisch afbreekbaar
  • Geschikt voor groene container (GFT-afval)
  • Hoge zuurstofbarrière dankzij biopolymeren
  • Lagere kosten voor afvalverwerking
  • Sterk en glanzend, zelfs onder vochtige omstandigheden
  • Uitstekende laseigenschappen
  • Antistatische eigenschappen
  • Aanzienlijk lagere milieubelasting

Een breed scala aan milieuvriendelijke folies

Bij Intermail bieden we een ruime keuze aan milieuvriendelijke folies. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen. Samen kijken we naar de beste oplossing voor uw bedrijf, zodat u kunt bijdragen aan een groenere toekomst.

Contact opnemen

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze mensen staan altijd voor u klaar. We laten u graag zien waar Intermail het verschil maakt.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag direct een offerte aan!