Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Certificaat CO2 Neutrale Postbezorging

In samenwerking met PostNL compenseren wij uw CO2-uitstoot door te investeren in duurzame projecten

Certificaat CO2 Neutrale Postbezorging

Intermail is in het bezit van het certificaat CO2 Neutrale Postbezorging. Met dit certificaat wordt niet bezuinigd op CO2-uitstoot, maar wel gecompenseerd. De uitstoot wordt namelijk gecompenseerd door te investeren in duurzame projecten. Wanneer een bedrijf het CO2 Neutrale Postbezorging certificaat ontvangt van PostNL, dan mag u erop vertrouwen dat alle post op een milieuvriendelijke manier wordt verstuurd. 

Beperk uw CO2-uitstoot

Om zoveel mogelijk CO2-uitstoot te beperken, zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen:

  • Zo kunt u werken met een nauwkeurig adressenbestand om verkeerd bezorgde post te voorkomen en retouren te verminderen.
  • De keuze voor een samenwerking met leveranciers die milieumanagementsystemen hanteren.
  • U kunt gebruik maken van gerecycled papier met keurmerken zoals FSC of PEFC.
  • Laat papier zo veel mogelijke dubbelzijdig bedrukken om papierverbruik te verminderen.
  • Minimaliseer het gebruik van inktkleuren om inktafval te beperken.
  • Beperk het gebruik van inkt en vermijd overmatig gebruik van plastic en ander inpakpapier.

Hoe werkt het?

PostNL waardeert uw deelname en verdubbelt jaarlijks de eerste € 50.000 die de leveranciers gezamenlijk inleggen, met een minimum van € 25.000. Vervolgens wordt deze bijdrage gedoneerd aan Natuurmonumenten.

Samengevat: uw bijdrage wordt bepaald door de hoeveelheid post die u jaarlijks verstuurt en bovendien de daarbij behorende CO2-uitstoot. De minimale bijdrage bedraagt €5 en wordt vervolgens automatisch verrekend.

Dus wilt u ook gebruikmaken van CO2-neutrale postoplossingen. Of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan nu contact met ons op. Wij staan uiteraard klaar om u verder te helpen en samen bij te dragen aan een groenere toekomst. Tenslotte gaat het om onze gezamenlijke toekomst. En natuurlijk dragen wij daar graag op een groene wijze aan bij.

Contact opnemen

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze mensen staan altijd voor u klaar. We laten u graag zien waar Intermail het verschil maakt.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag direct een offerte aan!